CALYPSO

L’alumnat de Laboratori de projectes, de programa avançat, conjuntament amb el de Creació, de programa Jove; han compost, arranjat, interpretat i gravat un tema d’autoria pròpia.

Aquest és un projecte que, a part d’ensenyar a treballar en grup i de forma col·laborativa amb altres grups, permet que l’alumnat aprengui de forma molt completa i pràctica, ja que es tracta d’experimentar tots els processos de la creació i producció real d’una cançó: des de la primera idea, fins al resultat audiovisual que es pot compartir amb el públic. A més, han de viure les complexitats de tots els rols i tasques: la composició, l’arranjament, la interpretació, l’enregistrament, la postproducció sonora…

Tota la feina s’ha fet de forma transversal entre les dues assignatures, que es fan a l’escola en el mateix horari per tal de compartir els projectes. Les classes s’han fet per separat inicialment però compartint tasques i informació, i conjuntament en els últims assajos i l’enregistrament. El professorat ha anat rotant en les dues assignatures per tal d’assegurar-se que la informació arribava de forma transversal. La col·locació de la microfonia i la gestió de la part tècnica de l’enregistrament i la postproducció ha anat a càrrec de l’alumnat de laboratori de projectes.

El tema es va crear a partir d’anàlisi i audicions de composicions dels Beatles i el resultat va ser una cançó amb un estil similar a un Calypso.

Esperem que la gaudiu molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *