FAQs

  • Puc començar a l’escola de música si sóc una persona adulta que no he fet mai música?

Sí, l’escola està pensada per a donar servei a alumnes de totes les franges d’edat i de procedència diversa.

  • Cal saber llenguatge musical per tocar un instrument?

En un principi no és necessari, ja que partim del fet vivencial i de les praxis musicals a l’hora d’iniciar-se en la pràctica instrumental. A mesura que aprenem a tocar, aprenem a llegir. Però més endavant, si es vol millorar i entendre la música en tota la seva concepció, sí que és altament recomanable.

  • A partir de quina edat puc començar?

A l’escola oferim dins la nostra oferta educativa de llarga durada classes a partir de 0 anys, i també oferim tallers de curta durada estacionals per nadons, a partir del gener.

  • Perquè no es comença a tocar l’instrument fins als 7 anys?

A l’escola creiem que no és fins als 7 anys que l’alumne té la suficient capacitat psicomotriu per encarar-se a la pràctica instrumental. A més a més, és a partir d’aquesta edat que integra tots els coneixements musicals adquirits els anys inicials i la seva entrada a la pràctica instrumental és molt més efectiva.

  • Cal que faci totes les assignatures d’un itinerari?

Els itineraris de la nostra oferta educativa estan dissenyats perquè l’alumne sigui competent a l’hora de pensar i actuar musicalment. Si no es cursa alguna de les assignatures, l’itinerari educatiu de l’alumnat es veu desequilibrat.

  • És possible canviar d’itinerari d’un any per un altre?

Sí, perquè sempre es té en compte les preferències de l’alumnat, i aquestes al llarg de la trajectòria educativa poden anar canviant.

  • M’he de comprar l’instrument des de la primera classe? I si descobreixo que no m’agrada?

No, no és necessari, l’escola disposa d’un parc d’instruments i l’alumnat té l’opció de llogar-lo a preus molt assequibles durant els primers anys. Els únics instruments que estan disponibles en el parc són l’acordió diatònic i el piano/teclat.

  • Quines assignatures es fan a Roda de Ter, i quines a l’Esquirol?

Totes les assignatures dirigides a l’alumnat de Primària (els paquets educatius Nadons, Infants i Nens i Nenes) es fan als dos edificis, per tal que l’alumnat pugui assistir al centre establert al seu municipi. A partir del paquet educatiu Joves (alumnat de secundària), les assignatures col·lectives es fan només a l’edifici Tecla Sala de Roda de Ter.