Dani López

Nascut a Barcelona, vaig començar a fer música als 6 anys, tocant el piano, a l’escola de música de Vilassar de Mar. A l’adolescència vaig descobrir la guitarra i la composició, activitats a les quals em dedico actualment, amb la passió intacta del primer dia.

He cursat el Grau mig de guitarra clásica al Conservatori Municipal de Música de Badalona, el Grau Superior de Composició a l’Esmuc i el Màster de Pedagogia per a músics de l’Esmuc.

En el camí guitarrístic, m’han acompanyat professors com Maria José Santos, Josep Traver, Ramon Montoliu, Dani Pérez, Vicenç Solsona o Jordi Bonell. D’altres com Alejandro Civilotti, Mauricio Sotelo, Christophe Havel o Bernat Vivancos m’han ajudat a entendre els mecanismes de la composició.

Incapaç d’assentarme en un sol estil, he col·laborat amb tot tipus de formacions com a guitarrista: A.P.A.C. (funk), Swingcaló (Jazz Manouche), Oiné (Tradicional Napolitana) o Orquestra Basarab (Balcànica Fusió). Ocasionalment componc música per audiovisuals i exploro les possibilitats de la composició contemporània.

Estimo la docència, que porto exercint des de el 2012, i crec en la importància de la formació constant com a professor, per tenir el màxim d’eines per acompanyar l’alumne en l’apassionant i gratificant activitat que és fer música.

dani.lopez@emmfaristol.cat