Dani Medina

foto tertulia

Dani Medina (1983) inicia els estudis de piano i contrabaix al Conservatori de Terrassa i al Conservatori del Liceu. El 2008 estudia al departament de Music Education de la Sibelius Akademia (Hèlsinki), on realitza assignatures de direcció d’orquestra i cor, música i moviment i músiques del món. Complementa la seva formació amb cursos de dansa contemporània, orff i body percussion. Finalitza la titulació de Pedagogia a l’ESMUC el 2011 amb la realització del projecte final desbordaments: entre la pedagogia crítica i la música comunitària. El 2012 cursa el Programa d’Estudis Independents (PEI) del MACBA, un espai de reflexió i anàlisi de les pràctiques artístiques que vinculen l’art a les ciències humanes i a la intervenció social, política i institucional. El 2020 finalitza el màster de Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals per la UAB.

Ha treballat en escoles de música d’iniciativa pública i privada a Barcelona, Vacarisses, Mataró i Torelló, complementant la seva experiència de docència i gestió amb la investigació i la producció d’estratègies d’intervenció social i cultural a través de les pràctiques artístiques crítiques. Ha format part de l’equip d’investigació del Museu Oral de la Revolució (MACBA, 2013) de Paul B. Preciado i ha estat becat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, per desenvolupar un projecte d’intervenció artística i pedagògica a instituts de secundària (TACET, 2013). Ha estat seleccionat al Festival d’Art Sonor Tsonami 2014 de Valparaíso (Xile), on ha participat a la residència internacional Geografías Audibles amb el projecte d’investigació No veo el mar. Ha treballat com a col·laborador al departament d’Educació del MACBA en el desenvolupament del projecte Postdata. Correspondències d’artista a l’escola (2017-2018), el disseny de les visites escolars a la Col·lecció per a primària i secundària,  així com en la investigació sobre dispositius artístics i pedagògics mòbils.

Des del curs 2016-2017 dirigeix l’Escola Municipal de Música de Roda de Ter i L’Esquirol, on hi compagina la docència i la gestió. És membre de la Junta Directiva de l’ACEM des de 2018, on desenvolupa tasques de comunicació, producció d’activitats i programació de cursos de formació del professorat. Des de 2021 és professor del Màster de Gestió i Direcció de Centres Educatius Musicals i Artístics de l’ESMUC.,

dani.medina@emmfaristol.cat

medinaod@rodadeter.cat