Queralt Valls

Neix a Barcelona on comença els estudis musicals. Ben aviat se’n va a viure a Sant Joan de Vilatorrada i creix a l’Escola Municipal de Música del mateix municipi. Accedeix al Conservatori Municipal de Música de Manresa, on cursa el Grau Professional amb l’especialitat de violí. Més endavant cursa a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) el Grau Superior en Pedagogia amb especialitat de l’Instrument.

Durant els seus estudis millora la tècnica i la interpretació instrumental amb els professors Jesús Badia, Jordi Coll, Gabriel Coll, Eva Graubin, Alba Roca i Helena Satué en l’estil clàssic i contemporani, i amb els professors Oriol Saña i Apel·les Carod en l’estil de jazz. Treballa també el cos i l’expressió amb els professors Margarida Barbal, Raimon Ávila, Vika Kleiman i Luís Garcia.

Ha estat membre de diferents conjunts musicals, d’entre els quals són orquestrals la Camerata Bacasis, la Jove Orquestra de la Catalunya Central, la Jove Orquestra Intercomarcal, la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de Collsuspina; i d’altres del món del folk i del tradicional com La Companyia Torreta o Aires del Montseny. Vocalment també ha estat membre del grup musical En Clau de Bages i de la Coral Escriny.

Ha treballat a l’Aula de Música d’Avinyó i ha fundat l’Espai Musical de Moià, del qual n’és actualment coordinadora i professora. També té molt interès pels projectes socials: ha fet col·laboracions i intervencions a Xamfrà – Centre de les Arts Escèniques del Raval, al costat de la pedagoga Ester Bonal, i dirigeix la Coral de l’Institut Jeroni de Moragas d’AMPANS.

queralt.valls@emmfaristol.cat