Sònia Antón

Sònia Anton (Manresa, 1994) comença els seus estudis musicals a l’EMM de Sant Joan de Vilatorrada amb Sara Hernández. Posteriorment els continua al Conservatori Municipal de Música de Manresa, on obté el grau professional de música en l’especialitat de Clarinet amb Joan Plaja.

Cursa els estudis superiors de música a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) en l’especialitat de Pedagogia del Clarinet amb Joan Enric Lluna i Lorenzo Coppola. Actualment, ha finalitzat el màster de Formació del professorat de Secundària obligatòria i Batxillerat en l’especialitat de música a la VIU i dirigeix el Taller de Cant de l’Institut Cardener (Sant Joan de Vilatorrada).

A nivell interpretatiu, les seves ganes de conèixer nous estils i de compartir la música, l’han portat a crear el grup Camònia i formar part de Cia. Torreta, endinsant-se en el món de la música tradicional, popular i estils més moderns com el jazz. També forma part i col·labora en diferents formacions cambrístiques i orquestrals (Orquestra Metropolitana de Barcelona).

La seva formació vocal s’inicia amb Imma Serra i més endavant amb Olga Lòpez, professora especialista en el mètode Estill Voice Training. Ha format part activa de diverses corals: Coral Escriny (dirigida per Marc Reguant), Cor Lerània (dirigit per Jordi Noguera) i En Clau de Bages (grup vocal). Actualment, dirigeix la Coral Piafònica de Sabadell.

A nivell docent, ha treballat a l’Escola Municipal de música del Masnou i l’Escola Pia de Sabadell. Actualment, treballa a l’Escola Municipal de música de Roda de Ter i l’Esquirol i a l’Escola Municipal de música de Santa Maria de Palautordera, de la qual n’és cap d’estudis.

correu: sonia.anton@emmfaristol.cat