Aules Obertes novembre 2021: del dia 22 al dia 25

Aquest curs, després d’un curs de descans i seguint la tradició dels altres anys, la setmana del 22 al 26 de novembre l’escola ofereix la possibilitat a les famílies i tutors de l’alumnat d’assistir a les classes d’instrument per poder veure el treball dins l’aula, conèixer les noves metodologies didàctiques i compartir amb els seus fills i filles rutines musicals i creatives. Aquest any, excepcionalment, no es podrà assistir a les classes col·lectives a causa dels aforaments.

Les famílies i tutors dels alumnes podreu assistir a les classes d’instrument, per poder participar i gaudir de les propostes realitzades dins l’aula. És una possibilitat ideal per veure en primera persona els alumnes i la seva evolució dins l’aula, conèixer les rutines de classe i participar activament de les activitats, al mateix temps que els alumnes gaudiran de la implicació de les famílies en el seu entorn educatiu.

Us convidem a participar-hi!

Jornades “Escuelas de Música y Artes escenicas: La educación musical al servicio de la comunidad”

El primer cap de setmana de novembre la Unión de Escuelas de Música y Danza ha organitzat les jornades “Escuelas de Música y Artes escenicas: La educación musical al servicio de la comunidad” a Toledo, acollides a la Escuela de Música Municipal de Toledo.

Els diferents ponents, directors i directores d’escoles de música i arts de tot l’Estat van tractar i desenvolupar temes tan interessants com els marcs legislatius que regulen els ensenyaments artístics, els centres artístics interdisciplinaris i transversals, els projectes comunitaris a l’àmbit rural, la pràctica artística més enllà de la música i els nous models d’escoles d’arts escèniques.

L’ACEM , associació de la qual la nostra escola n’és sòcia ens va convidar a participar en les jornades. El nostre director, Dani Medina, que és membre de la junta directiva de l’ACEM va moderar una de les taules rodones i parlar de projectes comunitaris a pobles petits, donant visibilitat i compartint l’experiència del nostre centre.

En les jornades ens vam trobar amb Escoles Municipals que tenen projectes similars al nostre com l’Escola Municipal de Mataró, l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts de l’Hospitalet, l’Escola de Música de Berga, l’Escola Municipal de Música del Prat del Llobregat L’Escola d’Arts en Viu i l’Escola Municipal de Música Herri Arte Eskola.

Projectes comunitaris

Aquest mes d’octubre, com ja us vam comentar, hem donat el tret de sortida als projectes comunitaris que desenvolupem als centres de primària i secundària.

Com a novetat, aquest curs a secundària, la Martina Arqués i l’Albert Carrique inicien per primera vegada el projecte de creació musical a l’Institut Miquel Martí i Pol. Continuant amb l’aposta per la docència compartida, entre el professorat de l’institut i ells fan l’assignatura optativa de música de 4t d’ESO.

A primària ja fa dos anys que l’equip de comunitat duu a terme el projecte a tot el segon cicle a les escoles Mare de Déu de Sòl del Pont, Emili Teixidor i El Cabrerès, amb conjunts d’ukuleles, percussió i instruments Orff en horari lectiu.

Aquests projectes tenen la voluntat d’obrir el servei al màxim de persones de la població perquè puguin experimentar la riquesa que aporta la vivència de la pràctica instrumental en grup. Estem molt contents de poder extendre el treball comunitari a secundària i esperem poder seguir expandint-lo.