Albert Carrique

Nascut a Olesa de Montserrat, comença a tocar el clarinet als seus 6 anys. És als 7 quan passarà a tocar el saxo alt, i posteriorment també s’hi afegirà el saxo tenor, el saxo soprano, el saxo baríton, el clarinet baix i la flauta travessera.

Ha estudiat al Taller de Músics de Barcelona, al Conservatori d’Igualada, a l’Escola Municipal de Música d’Olesa, i va cursar els estudis superiors de saxo jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

Al llarg de la seva vida rep classes de músics com Gorka Benítez, Xavier Figuerola, Lluís Vidal, Guim Garcia-Balasch, Horacio Fumero, Agustí Fernández, David Xirgu, Ignasi Terraza, Joan Monné, Joan Díaz, Oriol Camprodon, Marcel·lí Bayer, Xavier Castillo, entre d’altres.

Ha tocat i col·laborat en múltiples projectes entre els quals s’inclouen la Vicens Martín Dream Big Band, the Gramophone All Stars, David Mengual Free Spirits Big Band, la Barcelona Jazz Orquestra, la JONC, els Amics de les Arts, la Martín Leiton Big Band, etc., i ha compartit escenari amb músics com Joan Díaz, Mayte Alguacil, Llibert Fortuny, Martín Leiton, David Pastor, Josep Tutusaus, Sergi Sirvent, Víctor Correa, entre d’altres. Ha tocat al Bimhuis (Amsterdam), al Palau de la Música Catalana, la sala Apol·lo, Luz de Gas, Jamboree Jazz Club, la Nova Jazz Cava de Terrassa, l’Auditori de Barcelona, el teatre Kursaal de Manresa, l’Auditori de Girona…

En el camp de la docència, ha impartit classes des del 2013 en 6 escoles com a professor de saxo, clarinet, flauta travessera, harmonia, llenguatge, banda i conjunt i actualment treballa a l’escola Municipal de Roda de Ter i l’Esquirol, El Faristol.

correu: albert.carrique@emmfaristol.cat