Betel M. Daura

Natural de Sabadell, Betel M. Daura inicia l’aprenentatge de la bateria el 1992 amb l’Eliseu Fornells i uns anys més tard amb el Jordi Gardeñas. Paral·lelament estudia piano amb el Valentí Adell, harmonia amb el Cristian Grüner i combo amb l’Horacio Fumero a l’Aula de Música Moderna de Cerdanyola del Vallès. També assisteix a seminaris d’Improvisació amb Agustí Fernández, Peter Kowald i Buch Morris a l’Aula de Música Moderna de Barcelona i al Taller de Músics.

Ha estat membre docent a les escoles municipals de música de Sant Quirze del Vallès, Torelló i Roda de Ter i l’Esquirol. També a l’Escola Pia de Sabadell, a l’Escola Ricomà de Sant Cugat del Vallès i a l’Aula de Música de Sant Pere de Torelló.

Com a baterista ha actuat en espectacles ben diversos: musicals com Rent, Fama el Musical, Cançons per un nou món, Fràgil o Working. Amb artistes i cantants com Joan-Pau Chaves, Toni Xuclà, Scott Alan, Madalena Alberto, Bikimel o Llorenç Santamaria. En grups com Andreu i Els Rumberus, Taima Tesao, Els Pets, Rauxa, Els Cecs d’Esterri, Presidente o l’Orkestina. I en orquestres o corals com IBA col·lectiu d’improvisació, In Crescendo, Deudeveu, Geriona, Amarcord o la banda del programa Oh Tv3. També ha format part d’espectacles familiars i d’animació infantil amb en Jaume Barri, Pep López i Jaume Ibars.

www.betelmdaura.com

betel.daura@emmfaristol.cat