Helena Camps

Helena Camps neix a Barcelona l’any 1990. A l’edat de sis anys, inicia els estudis de guitarra clàssica a l’Escola de Música de Gràcia a mà de Maria Umbert. Als 15 anys, entra a formar part del cor Sweet Beat dirigit per Clara Luna, on cantarà fins el 24 anys. Tres anys més tard, comença els estudis de Jazz i Música Moderna especialitzats en Cant al Taller de Musics de Barcelona amb la mateixa Clara Luna com a professora de cant i complementant-se amb classes de guitarra jazz impartides per Albert Vila. Compagina aquests estudis musicals amb els estudis d’Enginyeria Geològica, titulant-se com a Enginyera l’any 2014.

Al 2019 obté el títol superior al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’especialitat de Cant Jazz i Modern. Durant els seus estudis al conservatori ha tingut les professores de cant Carme Canela, Celeste Alías i Mayte Alguacil. Va estar estudiant el curs 2017-2018 amb la reconeguda cantant i pianista Dena Derose a la prestigiosa universitat KUG (University of Music and Performing Arts Graz) a Graz, Àustria. En aquests moments cursa el Jazz Master a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la professora de cant Carme Canela.

Ha participat en workshops i classes amb músics de talla internacional com Cyrille Aimeé, Judy Niemack, Deborah Carter, Jerry Bergonzi, Ingrid Jensen, Eduard Partika, Renato Chico, Michael Kannan, Peter Bernstein, Putter Smith, Chris Cheek, entre d’altres. S’ha format en el curs de direcció coral impartit per la FCEC i el SCIC amb els professors Pere Lluís Biosca, Jordi Lluch i Elisenda Carrasco. També s’ha format en els cursos de tècnica vocal Estill Voice Training amb la professora i cantant Yasmina Azlor.

A nivell nacional, ha actuat en alguns dels escenaris i festivals més prestigiosos, com La Pedrera o el 48è Festival Internacional de Jazz de Barcelona (2016) i en altres com el TastJazz a Arbeca o el Jazz a la Boca de Barcelona. També ha actuat en importants sales i festivals de Graz, Àustria, com la sala Helmut-List-Halle dins del festival Psalm 2018, o el Royal Garden; colaborant amb músics com Eddie Luis, Mátyás Bartha, i Oleg Markov, entre d’altres.

Des de l’any 2014 és professora de música en dues escoles de Barcelona impartint classes de cant, guitarra, llenguatge musical i coral. Actualment imparteix classes de cant i coral a l’escola municipal de música de Roda de Ter i l’Esquirol, El Faristol i a l’escola Pia Balmes de Barcelona.

web: www.helenacamps.com

helena.camps@emmfaristol.cat