Joel Díaz Vilà

Joel Díaz Vilà (Abrera, 1993) és graduat en Interpretació Clàssica i Contemporània, en l’especialitat de piano (amb Adolf Pla), a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), i està finalitzant el Grau en Pedagogia de la Música al mateix centre. Ha rebut formació també en violoncel, acordió diatònic i cant, i té una llarga experiència en música coral. Es dedica a la interpretació i a la docència.

En la vessant artística cultiva diferents estils i disciplines. Alguns dels seus projectes actuals són el duet còmic Commicerto (amb Adrià Mas), el quartet d’òpera-fusió Clazzics, el grup de versions Zàping Catalonia, el duet folk Aixopluc (amb Queralt Valls) o l’adaptació moderna de la sarsuela L’Home És Feble. Ha format part també del grup de folk Companyia Torreta, el grup vocal En Clau de Bages, l’Orquestra Tropical i el projecte “Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor”, entre d’altres. És cantaire del Cor Lerània de Barcelona (dir.: Jordi Noguera) i de la Coral Escriny de Santpedor (dir.: Marc Reguant) des de fa deu anys.

A nivell docent, treballa actualment a l’Aula de Música d’Avinyó, a l’EMM El Faristol de Roda de Ter i l’Esquirol i a l’Escola Llissach de Santpedor, impartint classes de piano, música de cambra, llenguatge musical i fent de repertorista. Ha treballat també en centres com l’Esclat de Manresa, l’Escola Pia de Sabadell, el Conservatori de Manresa i el Conservatori de Sant Cugat.

joel.diaz@emmfaristol.cat