Laia Rovira

 

 

rovi

Sóc la Laia Rovira, i vaig néixer a Sabadell l’11 d’agost de 1982, vaig estudiar la formació de mestre d’Educació Musical a la UAB i Pedagogia de la Música per a l’Educació Musical Bàsica i General a l’ESMuC.

La formació musical però ve des de ben petita. Vaig començar cantant a la coral de l’escola i ben aviat ja vaig entrar al Conservatori de Sabadell on vaig cursar el grau mitjà amb l’especialitat de saxòfon i de segon instrument violoncel. Durant aquest període vaig tocar a l’Orquestra Simfònica del Conservatori amb el violoncel i a la Banda del mateix centre amb el saxo alt, baríton i tenor i en diverses formacions corals, com a part de la meva formació acadèmica i vaig participar en nombrosos cursos específics que abasten des de la formació per a formadors en matèries d’educació musical fins a cursos d’interpretació de Jazz i música moderna, alguns dels quals amb professors com ara Nacho Romero, Miquel Bofill, Claude Henry Joubert, Núria Martínez, Ernest Orts, Christian Koxholt, Veronika Kinsky, Claude Delangle i destacant especialment els cursos Intensius de Pedagogia Instrumental amb el professor Albert Kreuzer de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena i el de Pedagogia Musical, rítmica i educació musical amb les professores Angelica Hauser i Ruth Schneidewind.

Un cop acabats els estudis sempre he anat realitzant cursos per a alimentar la formació que he rebut que van des de la didàctica de l’instrument fins a la percussió corporal aplicada passant per la direcció de cors i la dinamització de grups.

Compagino la feina amb la música des de fa uns anys i actualment em podeu trobar tocant amb grups que van des dels concerts més intimistes de Lil·lit fins a la música rock dels anys 80 de Les Tietes Queques o la música simfònica de Banda amb la Banda de Sabadell i el ball folc i concert pedagògics de Em Torna la Xamfaina, tant amb els diferents saxos com amb l’acordió diatònic que fa un temps que m’hi he començat a interessar.

laia.rovira@emmfaristol.cat