Martina Arqués

Martina Arqués (Manlleu, 1995), va començar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Manlleu, amb la professora de violoncel Eulàlia Subirà. Més endavant els continua amb la professora Anna Mora. El 2013 obté el títol de grau professional de música amb l’especialitat de Violoncel al Conservatori de Música de Vic amb el professor Daniel Oliu. I el títol de batxillerat Escènic a l’Escola d’Arts i Oficis de Vic.

Cursa els estudis superiors de música a l’Escola superior de Música de Catalunya amb l’especialitat de Pedagogia General, amb el professor de violoncel José Mor. Obté el títol amb matrícula d’honor pel treball final de grau “ComUnArt”. Durant aquests anys fa pràctiques en diferents centres i entitats com La Riborquestra i el Centre d’Estudis Musicals Maria Gréver.

Durant els seus estudis es forma amb diferents professors de viol·loncel com: Lluis Claret, Maria de Macedo, Peter Thiemann, entre d’altres. També amb professors de cant com Oriol Rosés, Mariona Castells, Anna Casadevall, entre d’altres. I finalment, es forma en tècniques actorals i corporals amb professors com Jordi Arqués, Raimon Àvila, Susana Egea, Mireia Mora, Luís Garcia i Ester Momblant.

Com a cantant ha format part de Cor de Noies Nàiades d’Osona i el Cor de Noies del Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Buia Reixach, i amb la col·laboració d’altres directors com: Josep Vila Casañas, Pere Lluís Biosca, Gloria Coma o Elisenda Carrasco.

Com a violoncel·lista ha format part de l’Orquestra de Cambra de Vic, i també ha col·laborat en diferents projectes de l’ESMUC (TFG, gravacions, concerts, treballs de composició i direcció…) i altres projectes fora de l’escola com el concert de Raimon al Palau de la música, el concert de Sant Esteve al palau de la música o en anuncis publicitaris.

correu: martina.arques@emmfaristol.cat