Ricard Cots

Ricard Cots neix a Manresa el 1998. Comença els seus estudis de piano sota les mans
de Benjamí Santacana al Conservatori Municipal de Música de Manresa a sis anys. Ingressa a l’Escolania de Montserrat a vuit anys sota el mestratge de Bernat Vivancos i allà continua amb els estudis de piano i afegeix l’estudi de l’orgue amb en Vicenç Prunés i del fagot. Posteriorment, a tretze anys torna al conservatori Municipal de Música de Manresa on acaba el grau professional de fagot. El 2016 entra a cursar els estudis superiors de música a l’escola superior de Música de Catalunya amb l’especialitat de Pedagogia General.

Des del 2014 fins a l’actualitat ha format part de més de 10 formacions d’estils variats, com el rock, el metal, el blues, el pop, el jazz, el barroc, la salsa i la clàssica.

Actualment, fa actuacions amb “Clàzzics” (quartet d’òpera- fusió) i és guitarrista i productor del grup “Lágrimas de Sangre”. També és músic de sessió, gravant i actuant per diversos músics. A més a més, des del 2016, canta amb la formació coral manresana Lupulus Emsemble sota la direcció d’Oriol Vila, i des de 2018 al Cor Lerània (Barcelona) sota la direcció de Jordi Noguera.

En l’àmbit docent ha treballat com a professor de cant coral a l’escola Geroni de Moragues, a Fedac Manresa a fer extraescolar de Big Band. Des de 2017 treballa a l’Aula municipal de música de Santa Maria d’Oló on és professor de llenguatges, cors, combos, baix elèctric i guitarres i des de 2020 n’és cap d’estudis. Des de 2022 treballa també com a professor de guitarra, baix elèctric, creació i conjunt a les escoles a l’escola municipal de música de Roda de Ter i l’Esquirol, El Faristol.

ricard.cots@emmfaristol.cat