Radionovel·les de Laboratori de Projectes

L’assignatura de laboratori de projectes de l’EMM Faristol forma part del programa avançat de l’escola i on s’aprenen els conceptes associats a l’harmonia, la composició, els arranjaments, l’orquestració, la producció i la informàtica musical així com aspectes bàsics de tècniques d’enregistrament i postproducció musical. Tots aquests conceptes es treballen de forma teòrica i pràctica, amb petits projectes amb col·laboració amb altres assignatures de l’escola i amb agents externs de l’escola.

Aquest any s’ha elaborat un projecte de radionovel·la conjuntament amb l’alumnat del cor d’adultes, l’alumnat de secundària de l’assignatura de català de l’institut de Vic “la Plana” i la ràdio de Roda de Ter. L’alumnat de l’institut de secundària ha dut a terme la part narrativa i l’alumnat de l’escola de música ha dut a terme les composicions originals i ha realitzat la part d’enregistrament i producció de la música i les veus en off, el cor d’adultes ha interpretat les veus en off i la ràdio de Roda de Ter ha emès les radionovel·les.

Es tracta d’una ràdio novel·la formada per diferents capítols amb petits relats independents, històries curtes que giren al voltant del suspens i la “crònica negra” que han tingut com a punt de referència ‘univers d’Alfred Hitchcock i la música de Bernard Hermann.

Per tal d’aconseguir l’objectiu final, l’alumnat de l’assignatura de laboratori de projectes va començar el procés creatiu creant composicions curtes adaptables al projecte final, que va resultar en varies composicions originals per a quartet de corda que van escriure utilitzant un programa d’edició de partitures.

Més endavant es va passar a enregistrar la música i les veus en off. Primerament, es va realitzar una sessió d’enregistrament de la música al Teatre Eliseu, amb un quartet de corda format per alumnat i professorat de l’escola i posteriorment, l’alumnat de laboratori de projectes va dur a terme les tasques d’edició i mescla de la música enregistrada. Després es van gravar les veus en off de la narració amb la col·laboració de l’alumnat del Cor d’adultes de l’escola.

Finalment, l’alumnat de laboratori de projectes va fer el muntatge, afegint la música i efectes de disseny sonor per ambientar correctament els relats.

Un cop finalitzada la part de postproducció Ràdio Roda emet els capítols per exposar la feina feta a tothom i perquè tots en pugueu gaudir. 

Ho podreu escoltar a través del 107.6 de l’FM els dies 18, 19, 20, 21, 22 i 23, a les 18h.

Aquest és el calendari:

18 de juliol – L’estrany cas de la selva negre

19 de juliol – Lúltim batec

20 de juliol – La massacre del Yin i Yang

21 de juliol – Intervenció divina

22 de juliol – El llibre d’Elizabeth Jones

23 de juliol – Obsessió i desig final

També ho podeu sentir al nostre canal de Soundcloud:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *